tiistai 17. huhtikuuta 2012

Perjantai..

Hei.

Antti Saarilampi, kaverini, teki Absoluuttisesta Nollapisteestä opinnäytekonsertin johon hän sitten Jussin, opparibändin rumpalin pyynnöstä kysyi minulta että haluaisinko tulla soittamaan lyömäsoittimia tähän projektiin ja totta helvetissä lähin mukaan! Itse keikalla meillä kaikilla oli vanhan kansan talonpoikien vaatteet, tässä kuvia harjoituksista.

Laulaja-kitaristit Panu ja Antti

Monitoripöydän takaa kuvaa.

Monitorimiksaajamme Aki!

Etupäämiksaajamme Mikko!

Jussi<3

Jonne!

Kiipparisti Lasse!
 Konsertti oli hieno ja oon ylpeä kaikista!


Toinen opinnäytekonsertti mihin osallistuin, mutta vain katsomossa, oli Petri Lusikan eeppinen jazz-näyttö. Yhden ok-kuvan sain näppästyä puhelimella.


Made In Sweden-produktion reeneissä minun piti tuurata kokoonpanon oikeaa rumpalia, Anssia. Sain lainata sen setistä basarin, tomit ja riden. Pöntöt ovat Torniolaisen Ali Buckmanin valmistamia ja hänen vaimonsa maalamia. Jos haluat LAATU RUMPUJA, suuntaa saman tien AMB-Drumsin kotisivuille! (Kannattee kattoa muutenki, päheen näkösiä ympyröitä.)



Mm. Rumpuopettajani Tuomo Jakku soittaa AMB-rummuilla Bilebändi 2012-kilpailussa GroovingHigh Allstarsin riveissä. Kilpailun finaali on kahden viikon päästä viikonloppuna ja tämä koko kilpailuhan on näkynyt alusta pitäen Ylellä televisiossa!


Otin settiin mukaan Anssin "Rock-custom"  12" ja 14" tomit ja 22" basarin.

Rumpuluokasta laitoin settiin tuomoset Bosphoruksen 13-tuumaiset haikat, sopivat poppibiiseihin älyttömän hyvin. Suosittelen oikeasti Bosphoruksen kaikkia peltejä, tähän asti poikkeuksetta olen rakastanut joka ainutta peltiä tältä merkiltä. Samalla kuvasta näkee normaalin haikkani ja tämän eron. (yläpuolella oleva crash on normaalisti haikkani yläpelti)


Rumputunneilta saamiani reenejä.
Rytmipyramidi. Vuorokäsin soitetaan klikin, eli metronomin kanssa. Yksi rivi mahtuu neljäsosaan.


Tämä on vähän vanhempi, mutta muistaakseni oikealla kädellä soitettiin kirjoitettu rytmi kapulalla lattiatomin kylkeen. 2 ja 3 tarkoittavat sitä, miten päin Clave-rytmi soitetaan yhtäaikaisesti vasemmalla kädellä virveliin cross-stickinä. "2" tarkoittaa Claven toista tahtia, missä on vain kaksi iskua, ja luonnollisesti "3" tarkoittaa Claven kolme iskua sisältävää tahtia.


 Tässä on tänään saamani kaksi samba-tyyppistä komppia. 
Laatikossa oleva raksi merkitsee isoa lehmänkelloa, ympyrässä oleva raksi taas pienempää lehmänkelloa (tai ne voivat tarkoittaa mitä tahansa kahta kilkutinta, kunhan ne soivat eri korkeudelta).

Ylemmälle riville kirjoitetussa kompissa olevat raksit tarkoittavat cross-stickinä soitettua virveliä ja pisteet tarkoittavat bassorumpua.
Alemmassa kompissa matalalle kirjoitettu raksi tarkoittaa hi-hatin kiinni polkaisemista, sillä toisen tahdin viimeisessä nuotissa [pisteellä merkitty (alunperin pieni ympyrä mutta kun otin kuvan ja suurensin kontrastia, se muuttui umpinaiseksi pisteeksi)] se leiskastaan auki. Korkeammalle kirjoitettu raksi merkitsee hi-hattia. Korkeammalla oleva piste on kuten normaalisti, virveli. Ja matalampi piste tarkoittaa bassorumpua. Sitten viimeisessä iskussa on piste, jonka ympärillä on ympyrä. Se tarkoittaa lattiatomia.

Nämä kompit annettiin reenattavaksi erikseen, EI peräkkäin. Sitten kun ne on saanut molemmat haltuun, opettelee soittamaan ne peräkkäin esim. ensimmäistä komppia 8 tahtia, filli ja 8 tahtia toista komppia.

Siinä oli reenattavaa. Asettelin settini vähän pienempään kokoonpanoon, ja kuten näkyy, olen vaihtanut bassorumpuun umpinaisen etukalvon. Umpinainen etukalvo tuo paljon enemmän sointia basariin kuin normaalisti käytetty reijällinen etukalvo, millaista itekki ennen käytin. Pienestä basarista on ollut todella paljon päänsärkyä ja vitutusta koska siitä ei saanut ei sitte millään kaunista alapäärikasta sointia ulos. Sitten Tuomo, rumpuopettajani ehdotti käyttämään umpinaista kalvoa ja ojensi Remon Powerstroke 3-kalvon käyttöön. Vaikka normaalisti resokalvo, eli etukalvo on ohuempi sen herkkyyden vuoksi, tämä toimi yllättävän hyvin. Mitä paksumpi kalvo, sen vähemmän se värähtelee ja siksi yleensä käytetään ohuempia kalvoja resonanssikalvona.



Kiitos jos luit loppuun, kommentoi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti