sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Sunnuntai-ilta

Moi!

Tänään olen vain ollut  kotona, reenikämpilläkään ei ole tullut oltua.

Mutta opetin tänään isosiskoani rumpujensoiton reenaamisessa! Hän sanoi että opeta mulle joku juttu ja aattelin sitten opettaa vähän perusjuttuja.

Ensin näytin hänelle miten kapulasta tulisi pitää kiinni ja miten käsiä täytyisi pitää. Rentona vain ja kaikki turha käsivarsien käyttö ja nosteleminen pois. Naputeltiin reenipädiä sitten ja siskoni kun on nopea oppimaan niin alkoi se näyttämään kokoajan rennommalta : ) hän siis opettajan ammatiltaan haluaa että pystyy myös rumpaleita opettamaan jonkun verran. Se lupaili jo että saatan joskus päästä bändituntia vetämäään :D toivtottavasti, se ois tosi siistiä.

Tänään ajattelin laittaa kuvia soittimista ja muista liittyvistä kamppeista, mitä mulla on täällä kotona.

1. Kitara

Tämä on siis isäni vanha keikkakitara. Framuksen SG-mallinen 70-luvun sähkökitara. Toissapäivänä siitä katkesi ylin kieli mutta kohta käyn ostaan kokonaan uuden kielipaketin, katon onko kitaran sisän tarviiko mitään tehä elektroniikalle ja vähän puhistan välejä niin alkaa lähtemään se vanhan nuhjunen ääni pois. Pleksin alta pilkistää lempi plektrani. En käytä tätä muuhun kuin kotona soittelemiseen. Tuossa tietokonepöydän vieressä on halpis, Harley Benton merkkinen vahvistin, mitä sillon tällöin käytän kun haluttaa vaikka biisin tahtiin säröllä soittaa..

2.Basso

Tämä basso on ostettu rumpujeni mukana joskus neljä vuotta sitten. Harjoittelen tällä kotona vähän niinkuin kitarallani soittamista tai muuten vain rämpyttelen menemään. On se kyllä mukava soitin tämäki. Opetin tänään isosiskoni soittamaan myös bassolla the troopperin hitaasti ja pirates of the caribeanin. Soitettiin sitten yhdessä, minä kitaralla melodiaa ja sisko bassolla taustat. :) Olen harkinnut ottaa basson Musatalolla sivuinstrumentiksi ensi vuonna, eli opiskelisin myös basson soittoa Junnun johdolla.

Molemmat edellä olevat soittimet ovat siis seinällä kiinni tällaisella vempeleellä.

Tosi kätevä! Kun soittimen laittaa leukojen sisään ja tiputtaa niin nuo läpyskät menee eteen ja se pysyy siinä kätevästi. Hercules-merkkinen pidike on kyseessä.

Sitten muuta kamaa.

1.Keikoilta saamani jutut.

KuopioRockista saamani Sotajumalan biisilista ja rumpalin kapula + Timo Kotipellon vesipullo ja Tony Kakon nimmari!

Hän itse sanoi sinä joulupäivänä, "Hehe, taisi olla vuoden viiminen nimmari!" ,Tony oli tosi yllättyny ku hän oli tullut meidän Kemin naapuriimme vuosittaiselle jouluvisiitille ja yhtäkkiä fanipoika huutaa nimmaria ja juoksee kohti :D
Sonata Arctica on siis yksi all time favourite- bändeistäni. Olen käynyt katsomassa vasta kaksi heidän keikkaansa mutta muistan melkeimpä kaikkien Sonatan biisien sanat.

2. Audiohärpäke
Tässä on siis kiinni kaksipäinen normaali audiopiuha, joka on molemmista päistä kiinni tuplakuulokeliitännässä (kätevä jos haluaa vaikka kuulokkeista katsoa elokuvaa kaverin kanssa koneelta), joka on kiinni adapterissa, joka muuttaa normaali kuulokepiuhan pään isommaksi, joka yleensä menee keyboardeihin, kitara- ja bassovahvistimiin tai vastaaviin isoihin kaiuttimiin/vahvistimiin. Ja sitten viimeisenä on taas adapteri joka muttaa edellisen takaisin normaaliksi. Kun kaikki laittaa kiinni peräkkäin niin syntyy helvetin kätevä adaptericombo.

Sitä voi myös käyttää vaikka kaulakoruna jos ei ole muuta säilytyspaikkaa!

3. Reenipädi ja kepit
Siinä se, symbaalitelineessä kiinni oleva Vic Firth-merkkinen 6" reenipädi ja sitten ovelasti johonki jalkaan kiinnitettävään Powerade- mp3pussiin tungettuna reenikapulat :D ahaha olen nero. Tää on tosi kätevässä paikassa, voi vaan laittaa biisin vaikka soimaan, tuolissa kääntyä ja alkaa reenaamaan.

Nää on siis reenikapulani, Balbexin G2B hickory kapulat. Painavat ja siksi tosi hyvät reenikapulat. Ku näillä on päivän naputtanu reenipädiä ja sitte menee soittaan normi-kevyillä kapuloilla settiä niin ai saatana että on makian kevyt ja nopia soittaa!

4. Hieno yölamppuni

 Alta, siellä on siis 8 superkirkasta lediä.

 Tässä ei välttämättä näytä siltä, mutta luo helvetin hyvän tunnelmavalon.

Sitten normi valossa. Tuo laitanen on siis minun vanha väärinpäin käännetty splashi, oon rakentanu koko vehkeen ite. Työ ei lopulta maksanut itelleni muuta kuin tuon splashin verran sillä sain yläasteella tehdä tämän koulussa. Pidän kädellä kiinni sillä tuo tippu alas puol vuotta sitte eikä lamppu ole siitä asti ollu käytössä.. Vois puhistaa tuon ja laittaa jollaki takasin  kiinni.. Oli alunperin jollain metalliliimalla mutta meiltä ei semmosta löydy niin eipä pahemmin korjailla :D Jaksais lähteä rautakauppaan niin sieltä varmaa löytyis.

5.Kaiuttimet, metronomi ja viimeinen mutta ei vähäisin.

Creativen n.80€ tietokoneen kaiuttimet. Nämä on ihan helvetin hyvät, kaiuttimissä on sisällä siis myös subbarin elementti (reikä päällä) ja ylä-, keski- ja matalat äänet kuuluu kaikki erittäin hyvin. napit alhaalla ovat Basso-, Treble- ja Voluuminapit. Niillä saa helposti ylä- tai alakertaa enemmän ääneen. Vääntämällä basson pois se myös oikeasti lähtee. Treble taas lisää tai vähentää ylä-ääniä ja ku sopiviin asentoihin nuita vääntää niin saa haluamansa equalisoinnin. Olen ollut todella tyytyväinen ostokseen. Suosittelen muillekkin! (Ei tosin semmosille jotka etsii järkyttävää bassojylinää dubstepmusaan ja vastaavaan)


Tämä auttaa minua treenaamaan. Metronomi on vempele joka eri tempoissa naputtaa erilaisia rytmejä, mikä on yleensä vain tasaisia neljäsosia. Kun tämän tahtiin reenaa päivittäin niin kehityksen huomaa itse jo muutaman viikon jälkeen selvästi! Oon ite nyt ollu kyllä laiskana metronomin kans mutta pittää taas alkaa naputtelemaan.

ja sitten!
KALENTERI. Asia joka pitää minut, muistamattoman tollon, ajan tasalla! Ilman tätä en muistais koskaan missä on mitäkin ja minne pitää mennä ja millon ja kenen merkkipäivä jne... Te, joilla on vähän enemmän menoa eri paikkoihin niin hankkikaa tämmöinen, helposti mukana kulkeva kalenteri. 

Kiitos jos jaksoit lukea loppuun asti! :)

3 kommenttia:

  1. ompa hieno paita sulla.. ;)
    ..ja kuin sinä jaksat kuvata noin hemmetisti, mie en jaksa ikinä....

    ja sitä paitsi olihan tämä pitkä! :D♥

    VastaaPoista
  2. no ei kovin hieno mutta kiitti :D

    VastaaPoista