lauantai 19. maaliskuuta 2011

Moro!Mie olen Ville. Mie kirjottelen tänne blogiin, tai ainaki kovasti yritän kirjottaa, omasta arjestani, rakkaastani, harrastuksesta, elikkä rumpujen soitosta ja muusikon arjesta.

Tänään on siis lauantai, onneksi viikonloput ovat minulla vapaata. Joku aika sitten mulla oli viikonloput täynnä Kemin kaupunginorkesterin harjotuksia ja sitten konsertteja. Varmaan ilmoittaudunki sinne viimeistään vappukonsertin harjoituksiin :D Tässä on perusviikkoni:

Maanantaina kaheksalta kouluun, lukiota kahteen asti ja sen jälkeen se puoli kilsaa pyöräilen tai kävelen Musatalolle, missä opiskelen muusikoksi! Siellä sitten alkaa musiikinteoria tunti joka jatkuu puoli neljään saakka. Tunnin kulutan yleensä rumpuja soitellen tai muiden oppilaiden kanssa pelatessa ATK-luokassa :D Yleisin peli nykyään on Counter Strike. Ihme kyllä se on helvetin hauskaa porukalla. 

Sitten alkaa koulun bändin reenit. Reenit kestävät yleensä pari tuntia. Tällä jaksolla harjoittelemme suomalaista tanssimusiikkia vuoden loppukonserttiin, eli listalta löytyy musiikkia tyyliin Kari Tapio - 15 kesää, Rauli Somerjoki - Tähdet, tähdet. Olen jo oppinut että musiikintyylistä ei valiteta jos haluaa todella elättää itsensä muusikkona. Joutuu soittamaan hääkeikoilla bilemusiikkia, kännisten keski-ikäisten bileissä tätä perus iskelmämeininkiä ja sitten harvoin oman bändin kanssa lempimusiikkia. 

Normaalisti Musatalolla järjestetään jokaisella jaksolla, eli siis joka toinen kuukausi, oppilaskonsertti. Jakson alussa meidät jaetaan bändeihin ja yleensä annetaan aihe, mitä tulemme soittamaan oppilaskonsertissa. Viime jakso oli poikkeus, sillä oppilaiden piti itse koota bändit ja soittaa mitä halusivat. Me soitettiin Lady Antebellumin Need you now, mikä olikin hyvä vaihtoehto siksi ainoaksi biisiksi minkä saimme soittaa sillä koko bändi nautti soittamisesta ja yleisö tykkäsi.

Bändireenien jälkeen kuudelta menen yleensä kotiin. Kotona minua sitten odottaa tietokone ja toisella puolella näyttöä tyttöystäväni Tuija. Elän siis kaukosuhteessa. Olemme olleet yhdessä kymmenen päivän päästä vuoden ja kaksi kuukautta<3 Näemme yleensä joka toinen tai kolmas viikko. Muun ajan tekstaamme kokoajan ja illat sitten katselemme toisiamme webkameran kautta ja juttelemme mukavia. Toki meillä on välillä ollut vaikeaa mutta kaiken yli ollaan päästy. :) Rakastan Tuijaa kaikesta sydämestäni<3 Rakkaani tuleekin koko seuraavaksi jaksoksi tänne Kaupingin Hotellille, missä se meidän tanssimusiikkikeikkakin pidetään sitten jakson lopussa.

Tiistaina nousen seitselmältä ylös. En. Aina vaan torkkua päälle niin kauan että mietin että ei vittu nyt pakko nousta ylös. Sitten kävelen zombina suihkuun, suihkun jälkeen vaatteet päälle ja syömään aamupuuroa. Lukiolle ku oon päässy kaheksaksi niin siellä on yksi tunti, ja sitten pitääkin jo lähteä Musatalolle rumputunnille. Viime rumputunnilla soitimme half-time shufflea ja siihen erilaisia fillejä.Olen nyt vähän laiskistunut reenaamisessa. Tuossa vieressä tuo reenipädi on mutta ei siitä kauheasti tule naputeltua nykyään. Perkule pitäs alkaa ryhdistäytyyn.

Sitten myöhästyn joka viikko ruotsin tunnilta sillä rumputunti kestää suoraan ruotsintunnin alkuun asti. Puoli neljä loppuu sitten lukiolla koulu ja sieltä taas käännyn takaisin Musatalolle, sillä siellä odottaa kaverini Stymbe joka on hakemassa tänä syksynä tänne muusikoksi, kitaristiksi. Opetan Stymbeä vähän nuottien lukemisessa ja sitten neuvon häntä biisien ja pääsykokeiden kulussa. Stymbe on tosi kova kitaristi mutta vielä on pertaamista. Uskon kuitenkin hänen pääsevän sisään. :) Harjoittelemme siihen puoli kuuteen ja lähden kotiin. Syömään, koneelle ja sitten nukkumaan.

Keskiviikkona on aamulla kaheksaksi normaalisti ja lukiota vain kolme tuntia, 1,5 tuntia välissä, jolloin sitten yleensä menen Karkiaiseen juomaan kahvia ja syömään possumunkin, missä Tuija oli lukuvuoden alussa yhden jakson työharjoittelussa ja ystävysstyin työntekijöihin sinä aikana. Jutellessa lempparimyyjäni kanssa se 1,5 tunti meneekin yleensä todella nopeaa :D He saattavat ottaa Tuijan kesätöihinkin sinne taas ku niilä on nii ikävä :D

Kahdelta alkaa bänditunti. Meillä on vuorotellen kaksi opettajaa joista toinen on kitaristi ja teorianopetttajamme Jansku ja toinen on meidän suorasanainen, kivenkova Junnu. Vasta viime viikolla päätimme alkaa pitämään koulun järjestämien bändituntien ulkopuolella omia reenejä sillä Junnu sanoi ettei tästä tule helvetti mitään että te ette reenaa muutako näillä tunneilla. Todettiin että joo eipä taho tullakkaan niin sitten maanantaisin käydään aina soittamassa parin tunnin teenit.

Bändintunnin jatkona sitten koko bändi menee studioon laulamaan kuoroharjoituksiin. Siellä laulaa koko musatalon kaikki miespuoliset oppilaat ja olemme ansainneet nimemme Musatalon mullikuoro. Siellä tulee hyvin harjoitettua omaa ääntään. Varsinkin se että laulan 2. tenorissa auttaa bändihommissa, sillä stemmalaulua, eli taustalaulua, tulee melkein jokaisessa biisissä vastaan. Tulevassa konsertissa laulamme mahtavan sovituksen biiseistä Äiti parhain olet mun ja Seitsemän miehen voima. Jos joku teistä lukijoista asuu Tornion lähellä niin tulkaa ihmeessä kuuntelemaan. Ja tottakai kaikkia muitakin Musatalon konsertteja. Aina laatumusiikkia ;)

Kuoroharjoitukset loppuvat n. 16:45 ja tuleekin kiire. Pitää keretä viideksi orkesteriharjoituksiin. Soitan rumpusettiä ja lyömäsoittimia puhallinorkesteri Fanfara Di Rondinissa. Olemme käyneet orkesterin kanssa orkestereiden SM-kisoissa ja sijoituimme kahdeksanneki. Samalla matkalla kävimme risteilyllä Ahvenanmaalla. 

Orkesteri loppuu seitsemältä ja sieltä menenkin suoraan Reenikämpälle. Reenikämppä on siis meidän bändin, Promenaden oma treenitila, minkä saimme kahdeksannella luokalla koululta. Kutsuiimme sitä niin kauan r:llä reenikämpäksi että siitä sitten muodostui paikan kutsumanimi. Se on semmonen muutaman kymmenen neliön pommisuoja missä meillä on soittimet, telkku, pleikkari, pari sohvaa ja nojatuolia, sohvapöytä, minun ikivanha Windows -98 ja kahvinkeitin. Reenikämpille pääsee rautaisesta portista joka on entisen koulumme C-rakennuksen kyljessä kiinni. Munalukon avattua betoniportaat vievät maan alle ja siellä avataan paksu teräsovi ja sitten pääsemme omaan isoon, viileään soitto- ja hengailutilaamme.
                                        (vanha kuva, telkkari oli tässä viety pois)

        (myös vanha kuva, nykyään sohvat ja pöytä ovat tästä katsottuna nykyään selkäni takana)

Telkkarin näytöllä pyörii, tottakai, MGS3. Peli mitä basistimme, kitaristimme ja mie pelataan. Paljon. :D Kaikki MGSsät ovat helvetin hyviä, pleikkarille meillä on kakkonen ja kolmonen. Koneella ykkönen. Olemme kehittyneet ihan hyvin ja menemme toukokuussa nauhottamaan demon. Katsotaan sitten jos vaikka joku levy-yhtiö meistä tykkäisi ja ottaisi talliinsa.

Bänditreenimme kestää yleensä sen pari tuntia mutta olemme yhdeksään asti aina reeniskällä pelaillen ja jutellen. Yhdeksältä syön kotona sillä sillon on jumalauta hirveä nälkä. Sitten koneelle Tuutun seuraksi ja nukkumaan. :)

Torstaina olen kahdeksasta kahteen lukiolla ja päälle vielä bändi tunti niin pääsen 15:30 lähtemään kotiin tai muuten vaan vaikka jäämään koululle. Viime viikolla minulla oli vielä neljäksi viiden kilsan päähän kaupungista vielä kaverin saksofoninäyttötyön reenit. Soitimme siellä swingiä ja jazzia, mutta tällä viikolla mulle ilmotettiin ettei niitä pidetäkkään enää sillä saksofonistimme ei kerkeä treenata tarpeeksi.

Perjantai on mukavan rento ja helppo päivä. Kahdeksaksi lukiolle kolmeksi tunniksi ja sitten parin tunnin tauko, mikä on sinänsä ikävää koska sen jälkeen ei ole ku yks tunti koulua. Me ollaan nytten sovittu Promenaden kans että mennään kolmeksi - viideksi Reeniskälle ja reenataan. Sovitaan ajankohta aina että miten kukaki kerkeää. Eilenki oltiin sitte vielä kymmeneen asti Reeniskällä sillä hälytykset menee päälle kymmeneltä joka päivä.

Viikonloppu onki sitten rentoa oleskelua ja joka toinen tai kolmas viikonloppu oon Tuijan kanssa<3 :)

Kiitos jos jaksoit lukea loppuun asti ja toivottavasti seuraat blogiani jatkossakin!

ps. Hassu kuva


10 kommenttia:

 1. Share the love ja olen kateellinen tosta kiipparista.

  VastaaPoista
 2. On kyllä hieno treenikämppä. Itsekin soitan rumpuja, ja jouduin jonkin aikaa sitten vaihtamaan sähkörumpuihin rivitaloon muuton takia, kun ei täältä pikkukylästä löydy oikein minkäänlaisia treenitiloja (ainakaan sellaisia joihin köyhällä opiskelijalla olisi varaa). :/

  VastaaPoista
 3. Terve vaan ! Kuulostaa mielenkiintoiselta, jatkahan kirjoittelua. Itse olen myös suuri musiikinystävä.

  VastaaPoista
 4. wau olet panostanut tähän ihan kunnolla ja mielenkiintoista luettavaakin ihan:P

  VastaaPoista
 5. Kiitos positiivisesta palautteesta! :D Me ollaan tosi ilosia että ollaan saatu tuo reenikämppä, sillon ku etittiin niin ei tahtonu löytyää minkään laista mutta sitten anoimme koululta tuota niin jepajee se saatiin. Ja se kiippari on kyllä semmosta laatua saa ollakkin, yllätyin ku meän kosketinsoittaja toi tuon. Yritän kirjottaa mahdollisimman paljon :)

  VastaaPoista
 6. no kylläpä pittää olla heti ekassa postauksessa minusta höpöttämässä ;)♥
  ja hei minulla oli äsken jottain asiaakin tähän mut unohin...

  VastaaPoista
 7. en ikinä jaksa lukea tekstejä, mut nyt tää sai koukkuun ja luin kaiken :-D kivannäköi blogi sulla, tosi mielenkiintonen!

  VastaaPoista
 8. sulla on tosi makeita kitaroita :O followasin!

  VastaaPoista
 9. Kitaristin kitaroitahan nuo on, les pauli on laulajan :D mutta kiitos!

  VastaaPoista