lauantai 25. kesäkuuta 2011

Kesäinen Lauantai-ilta

Moro, oon huomannu että surkean postailuni ansiosta kukaan ei enää seuraa tätä, mutta nyt kuitenki kirjoittelen vähän.

Siitä vapusta on jo aikaa mutta sen verran siitä että oltiin kaverin tykönä ja siellä oli paljon jätkiä pelaamassa CODia ja kuuntelemassa musiikkia. Tuijalla ei ollut niin hauskaa kuin olisi voinut ku me pelattiin melkein kokoajan ja Tuija katto vierestä :D


Hauskaa oli!

Sieltä lähettiin minun mielestä liian aikasin ku Tuijalla oli aamulla töihin ja se halusi nukkumaan eikä mulla huvittanu ollenkaan ku just oli niin kivvaa : < Kotiin kumminki päästiin ja sitte laitettiin nukkumaan.

Ennen kesälomaa koululla oli vielä suurproduktio, eli Konservatorion 10-vuotis konsertti, mihin kerättiin kaikkien aiempien produktioiden, kuten Ultra bra, My name is Bond ja Santana, yhteen yhdeksi isoksi konsertiksi, joka pidettiin Tornion jäähallissa. Lava oli valtava ja yleisöä oli monta tuhatta henkeä. Oli mahtavaa olla nuin isossa konsertissa osallisena, vaikken mitään pääroolia soittanutkaan, vaan pelkästään patoja ja kellopeliä Bondeissa sekä bongoja Santanoissa! Oli mieletöntä kun sai soittaa sambaa kunnon rytmisektion kanssa ja vetää muutaman bongosoolonkin :D


Keikan jälkeen oli jatkobileet Umpparissa, päästiin sisään Tuijan kanssa ja pidettiin kunnolla hauskaa. Kuunneltiin live-musiikkia ja krhm, juotiin (ostin ensimmäisen baarikaljani ikinä silloin >:D) ja juteltiin muiden konsan oppilaiden kanssa paljon. Kunnon kuosissa sitten lähdettiin kotiin, minun mielestä jälleen liian aikasin, mutta Tuijalla oli taas töitä aamulla.. Kotona huomasin kuitenkin että oli ihan järkevää lähteä sillon koska jos oltaisiin lähetty tunnin tai parin päästä, en välttämättä ois edes kotia asti päässy :D



Nyt on siis alkanut kesäloma ja oon kerenny käyä Sodankylässä serkun tykönä viikon verran, päivän kotona ja nyt oon Tuijan tykönä :) Sodiksessa pääasiassa heiteltiin tennispalloa, lentopalloa ja kiviä paljon, käytiin koiran kanssa lenkillä, saunottin ja uitiin ja käytiin Serkun mökillä!



Oli aivan huippu ilma sen päivän ku oltiin tuolla :) Saunottiin ja otin talviturkin pois!  Mukavan viileä vesi oli. Sitten juotiin kaakaota, syötiin raparperipiirakkaa, ja yhtäkkiä ikkunaan pamahti jotakin ja menin kattoon mikä se oli.

Lintu lensi viimeisen lentonsa mökin ikkunaan : (

Ku oltiin söyty vielä makkarat ja pakanneet kamat niin kävin hautaamassa linnun ja lähettiin takaisin serkun tykö.

Oltuani viikon Sodankylässä menin kotiin päiväksi ja käytiin Promenaden kanssa reenaamassa koululla, eli musatalolla ensimmäistä kertaa, kaikki kuulosti nyt erilaiselta kuin siellä pommisuojan betonihelvetissä. Mahtavan akustiikan ansiosta biiseistä sai eroteltua oliko basso ja bassorumpu synkassa ja miltä kaikki muut soittimet kuulostivat. En itseasiassa parissa biisissä edes muistanu mitä oon soittanu koska reeniskällä on melkein ihan sama mitä soittaa niin kuulostaa samalta :D Päätettiin sitten että käydään tästä lähin useammin koululla reenaamassa. Reenien päätyttyä me oltiin pihalla koko loppu päivä :)

Seuraavana aamuna heräsin kuudelta ja lähdin tänne Siilinjärvelle. Junamatka meni yllättävän nopeasti ja jo puoli kolmelta olin täällä. :) Täällä on ollu ihan hullun mukavaa ku on ollu hyvä sää ja mukavaa tekemistä.


Ollaan pelattu lautapelejä, tässä muutama hyvin epäselvine esittelyineen :D


1.Qube



Qube on tosi mukava ajantappopeli. :)

Tästä pelistä on monta erilaista versiota, mutta käsittääkseni muissa versioissa on vain erilaisiin asioihin liittyviä kysymyksiä. Tämän alue on Suomen kieli. Sisältä löytyy yksi pakka kortteja, joissa on kysymyksiä viideltä Suomen kielen osa-alueelta, jotka ovat "murre & slangi", "lentävät lauseet & kaksi yhdessä", "toisin sanoen", "uutta & vanhaa" ja "synonyymit & yhdyssanat". Sitten toisessa, pienemmässä pakassa, on kortteja joissa lukee aina joko vapaavalintainen kategoria, kaksintaistelu, missä siis voi haastaa toisen vastaamaan samaan kysymykseen kanssasi, tai yksi kategorioista ja näitä kortteja jaetaan pelaajille niin monta kuin päätetään, se siis ratkaisee pelin pituuden. Tätä pelataan silleen, että jokainen vuorollaan valitsee yhden saaduista korteista ja häneltä kysytään sen osa-alueen kysymys. Jos hän vastaa oikein, kortin saa laittaa pois ja tulee seuraavan vuoro. Jos hän vastaa väärin, siirrytään seuraavaan pelaajaan. Pelin voittaa se, jolla loppuu kortit ensimmäisenä.




2.Scrabble


Tämä on varmaan lempilautapelini, koska voitan tässä tosi useasti >: D


Pelin ideana on muodostaa seitsemästä kirjaimesta, mitkä valitset sattumanvaraisesti kirjainpussista, mahdollisimman hyvä sana pelilaudalle jokaisella vuorollasi. Kirjaintelineelläsi pitää olla kokoajan seitsemän kirjainta. Jokaisella kirjaimella on oma pistemääränsä. Mitä vähemmän kirjainta käytetään suomalaisissa sanoissa, sitä isompi pistemäärä kirjaimella on. Jos saat muodostettua kaikista seitsemästä kirjaimesta yhdessä sanan, saat bonusta 50 pistettä. Sitten kun kirjaimet ovat kirjainpussista loppuneet ja kaikki ovat saaneet kaikki mahdolliset sanat kirjaimistaan muotoiltua laudalle, peli päättyy ja niiden kirjainten, mitä pelaajat eivät saaneet loppukierroksilla käytettyä, pisteet tulevat lopputuloksiin miinuspisteinä. Eniten pisteitä saanut voittaa pelin.


3. Mexican Train


Tätä peliä me ollaan pelattu vasta muutaman päivän. Tosi huippu peli tämäkin. :)

Jokaisessa palikassa on kaksi päätä, joissa on eri tai sama määrä pisteitä. Pisteitä voi olla nollasta kahteentoista per pääty. Pelissä ei ole varsinaista pelilautaa mutta ns. keskiö on. Sen keskelle tulee alussa palikka, jonka molemmilla puolilla on maksimimäärä pisteitä, eli alussa 12. Keskiön reunoilla on kuusi lähtöpaikkaa. Kaikille pelaajille annetaan tietty määrä palikoita, joka on esim. kolmella pelaajalla 14. Aloitusvuorolla pelaajan pitää laittaa omaan lähtöpaikaansa sellainen palikka, jonka toisessa päässä on se pistemäärä, mitä keskipalikan molemmissa päissä on. Siitä sitten yritetään tehdä mahdollisimman pitkä letka silleen että pitää olla aina saman pistemäärän päät vastakkain. Omaan lähtöpaikkaan jonotettu "junarata" on "turvallinen" elikkä siihen saat vain sinä laittaa palasia ja niihin, missä ei ole kenenkään oma lähtö, vaan joku on laittanut tällaisen "ylimääräisen" radan, saavat laittaa kaikki omia palasiaan. Pelin idea on päästä eroon kaikista palikoista jotka sinulle annetaan. Kun joku saa kaikki palikkansa laitettua pelikentälle, hän saa 0 pistettä ja muut saavat pisteitä sen mukaan, montako pistettä heille jääneissä palikoissa on. Se voittaa jolla on kaikkien erien jälkeen vähiten pisteitä. Eriä on siis yhteensä 13. Junat ovat sitä varten, jos et voi laittaa mihinkään palikkaa, sijoitat junasi omaan lähtöpaikkaasi merkiksi siitä, että auttakaa, tähän voi nyt laittaa palikoita.

Olipa vaikea selittää..

Me ollaan myös tehty töitä täällä, kaadettu puita ja viety niiden osia eri pinoihin ja laitettu haloiksi mentäviä kuivumaan, jonka jälkeen ne sitten pitää heittää puuliiteriin.

Tässä  kaksi mustaa laatikkoa vetää puuta pois joelta päin että se kaatuu oikealle puolelle samalla ku mie vedän toista puuta tieltä pois :D

Tässä puu kaatui hallitusti ja sitä aletaan pilkkomaan, kärryt valmiina puupalasille.

Ihan kovaa hommaa tuoki kyllä oli, kauhia hiki tuli ku aurinko paisto niin kuumasti ja painavia pölkkyjä piti nostella ja kärrätä paljon. Mukavaa kuitenki oli! Välillä sai pulahtaa vesialtaaseenki :D



Tuo allas on mukavan kokonen ja hyvällä paikalla, aina mukava pompata oleskelemaan!
Tähän väliin voisi esitellä mitä soittimia tyttökaverini tykönä on :D


1.Tuijan kitara
 Tuijan kitara on tuomonen Yamahan 3/4 kokoinen akustinen, eli vähän normaalia pienempi. Tämä on yllättävän hyvä halpaan hintaluokkaansa nähden, mukava soittaa, hyvin soi koko kaulalta ja niinku toisinku miten yleensä halvoissa kitaroissa menee viritystapit halki alta aikayksikön, tässä on aivan priima kunnossa vaikka puhutaan vuosia vanhasta kitarasta. (ollut kylläkin hyvin vähällä käytöllä mutta viimeisen 1,5 vuoden ajan sitä on minun toimesta käytetty ihan kohtuullisesti) Suosittelen kaikille ekaksi akustiseksi tätä Yamaha CS-40 hinta/laatu-suhteensa vuoksi.




2. Superb sound EK-470 plus

 Joskus vuosia sitten tämä pikku kiippari on saatu lahjaksi ja nimensä mukaan tämä on aivan uskomaton ja ilmiömäinen soitin jossa on miljoona superb soundista soitinta ja kaikkea mahtavaa, tällä voi heittää vaikka vesilintua!

3.Bongot
Nämä on saatu joululahjaksi joskus kymmenen vuotta sitten ja ollut tiukassa keikkakäytössä kaikki nämä vuodet millon missäkin hyllyn nurkassa, ihan kivan väriset koristeeksi, voisihan nuita kokeilla vaikka virittää että minkälainen soundi lähtee :D

4.Treeninurkkaukseni
Tässä mie reenailen päivittäin tällä hetkellä sormitekniikkaa, en ole vieläkään saanut kunnon tatsia kummastakaan kädestä tähän tekniikkaan, mutta reenaamalla se pikkuhiljaa kehittyy. Nuotit ovat "Wilcoson's All-American Drummer"- kirjasta ja niillä reenaan nuottien lukua ja samalla vaikeista käsijärjestyksistä oppii tekniikkaa myöskin. Monesti palanu hermot nuitten kanssa.. Mutta joskus saan vielä kaikki nuo 150 sooloa soitettua. Asetelma on muuten samanlainen kuin kotona mutta symbaalitelineen sijasta reenipädiä kannattelee hieman keikkaava jakkara jonka päällä on viltti. (cosmot oli huono alusta, liikuivat alla niin paljon)

Se tämänkertaisista soittimista ja seuraaviin aiheisiin.

Harry Potter and the Philosopher's Stone


Olin ajatellut ennen tänne tuloa että alkaisin lukemaan englannin kielistä kirjaa sillä ajatuksella että lukunopeus ja englanninkielen taito parantuisi. Kävikin tuuri, koska Tuijan pikkuveli sai luettua juuri tänne tultuani Harry Potterin ensimmäisen osan ja sain sen sitten luettavakseni. Kirja oli aivan mahtava, aina kun aloitin lukemisen, siihen uppoutui täysin ja ajatuksissa pyöri teksti videona, se oli niin hyvin kirjoitettu että kaiken pystyi ajattelemaan kuvana. Seki varmaan auttoi tätä ajattelemista, että olen monta kertaa kattonu tämän leffanki.. Luin tuon melko nopeasti, sillä joka välissä teki mieli ottaa kirja taas käteen.


SALMIAKKI
Kaupasta tarttui mukaan jälleen tämä ihana, ihana rasia. Tuija ei tykkää salmiakista 
ollenkaan :D käski sanoa että hyi paha karkki. Juuri tämä rasia on täydellinen, halpaa ja hyvää. Nam.

Kynsiä
Katsokaa kuinka hienosti lakkasin Tuijan kynnet ku se pyysi minua lakkaamaan ne jotenki :D

Kuplia

 Me kans puhalleltiin saippua kuplia yks päivä ku oli ihan mukava ilma :)



Tuijan pikkuserkun 1v synttärit



Käytiin Tuijan serkun tytön synttäreillä tosi kuumana päivänä. Juotiin aluksi kahvia, syötiin kakkua ja juteltiin. Sitten leikittiin paljon Viljan kanssa ja käytiin välillä pihalla painimassa trampoliinilla Tuijan pikkuveljen kanssa :D Sen jälkeen olikin aika avata lahjat ja Vilja hyvin onnellisena heitti kaikki lahjat lattialle ja tarkasteli kaikkia näteimpiä sen jälkeen. Me oltiin siellä pari tuntia ja sitten hikisinä autoon ja kotiin..


JEIII! Tuijan pikkuveli pääsi enkun kieliseen lukioon!

Me ollaan tässä siinä Kuopion Lyseon Lukion sisäpihalla, jossa oli omenapuita tuossa keskellä ja muutenkin tosi viihtyisän oloinen alue, johon paistoi päivällä tosi kuumana aurinko. Käytiin tätä ennen kaikissa liikkeissä kattomassa vaatteita Tuijalle ja Viljalle, mieki ostin nuo aurinkolasit :) 

Tässä sitten tämänkertainen merkintäni. Toivottavasti joku vielä huomaa katsoa tätä minun blogia ja kommentoida :)

2 kommenttia:

  1. mulla oli joku hyvä juttu tähän mutta unohin...vittu:D

    mut tosi ihanan siisti ja puhas tup sinun soittonurkkas<3 kuin kehtasit laittaa ton tänne, kaikki näkee minun sotkusen kaapin..:D

    ja paha salmiakki

    VastaaPoista
  2. sinun kaappihan on yllättävän siisti! :D Salmiakki on parasta<3

    VastaaPoista